Viden
//tirsdag d. 22.01.19

3 nye abonnementskoncepter i Danmark

Del artiklen

Af Julie Maria Schandorph

Nyt år – nye spændende abonnementsvirksomheder ser dagens lys! Endnu engang er vi klar med ”3 nye abonnementskoncepter i Danmark”. 

Abonnementer er blandt verdens hurtigst voksende brands, ifølge Interbrands undersøgelse (læs om undersøgelsen her), og den tendens ser ud til fortsætte her i 2019. Vi har samlet et overblik over nye (og knap så nye) abonnementskoncepter, som vi mener har noget at byde på og kan inspirere andre virksomheder.

Erik Sørensen vin – Abonnementet til vinentusiasten 

’Unik vinuddannelse på abonnement’er hvad Erik Sørensen vin lover med sit nye abonnementskoncept. Som abonnent kan man abonnere på enten 3 eller 6 flasker vine fra 399,- per måned, inklusiv et specifik læringsforløb tilpasset ens vidensniveau om vin. Læringsforløbet er udviklet af Erik Sørensens vins egen Sommelier. Erik Sørensens vin ønsker nemlig at give lidt ekstra til abonnenten udover ”blot” smag. De ønsker, at man bliver en bedre vindrikker hele vejen rundt. 

Man lærer eksempelvis om vinens kontekst og oprindelse, produktionsforhold og etikken omkring det at drikke vin. Således kan man altså selv blive bedre til vælge de rigtige vine til sig selv og dem omkring sig – og ikke mindst til maden. Er det ikke fedt at kunne give sprog til hvad, man smager og dufter?  

Hvis titlen som Husets Sommelierikke er nok, tilbyder Erik Sørensen vin et loyalitetsprogram, der giver endnu mere reason-to-stay. Loyalitetsprogrammet består af fire trin: Vendageaur, Tonnelier, Sommelier og Grand Sommelier. Jo længere tid, du har været medlem, jo flere fordele!

Læs mere om Erik Sørensen vin her.

Tænkepauser – Abonnér på nyeste viden

Kunne du tænke dig at få viden leveret på abonnement? Tænkepauser er små bøger med store tanker, leveret af forskere fra Aarhus Universitet. På kun 60 sider kan du få en tænkepause fra hverdagen, hvor du har mulighed for at samle tankerne. 

Den første bog er helt gratis, og der udkommer 10 bøger om året. Derudover kan du vælge mellem to forskellige abonnementer: DIGITAL, hvor du kun modtager bøger digitalt i flere forskellige udgaver for kun 29,- om måneden. Hvis du også ønsker at modtage bogen med posten, kan du i stedet vælge et TOTAL-abonnement for kun 49,- måneden. 

Tænkerpauser er et abonnement tiltænkt til alle, der ønsker at blive opdateret på nyeste viden og få sat tankerne i gang, som Politiken skriver: “Tænkepauser, et sjældent visionært oplysningsprojekt for folket.” 

Der er ingen binding, så hvis du ønsker at opsige abonnementet, er det til enhver tid muligt. 

Få viden til dine små Tænkepauser her.

Rensti – Ren samvittighed på abonnement

Ved du, hvor meget CO2, du udleder? Med Rensti har du mulighed for at blive CO2-neutral og gøre en forskel ved at beregne din personlige udledning. 

Når man kommer ind på Renstis hjemmeside, kan man prøve klimaberegneren, som finder ud af, hvor meget man personligt udleder om måneden. Man skal blot svare på et spørgeskema omkring sit daglige forbrug, eksempelvis om madspil og transport. Derefter bliver ens forbrug regnet om til et beløb per måned, så man kan kompensere 100% for sit eget forbrug – i abonnement!

Hvis man er flere i en husstand, kan man også sørge for, at der bliver kompenseret for hele huset, eller man kan vælge at støtte som den gennemsnitlige dansker, hvis man ikke ønsker at beregne sit eget forbrug.

Rensti støtter grønne klimaprojekter og forsikrer, at 75% af medlemsskabet går ubeskåret til disse. Der udvælges et nyt projekt hvert kvartal, og det er kun projekter fra The Gold Standard – et uafhængigt verificeringsprogram startet af Verdensnaturfonden – som bliver taget i betragtning. 

For et lille beløb om måneden kan man altså blive mere grøn, CO2-neutral og få en ren samvittighed! 

Bliv CO2-neutral her.