Viden
//onsdag d. 31.10.18

3 nye abonnementskoncepter i Danmark

Del artiklen

Af Benedicte Lykke Larsen

Det er ingen hemmelighed, at vi hos Subscrybe synes, at det er spændende, når der dukker nye abonnementskoncepter op, eller når en ny international abonnementsspiller gør sit indtog på det danske marked. Derfor vil vi fremover skrive et lille indlæg om nogle af disse nye koncepter, så de ikke kun inspirerer os, men også kan inspirere jer.

Så her er tre spændende af de nyeste ’kids on the block’ i den danske abonnementsverden; Swapfiets, Subreader og Homemate.

Swapfiets
Ordet ’Fiets’ betyder cykel på hollandsk. Det afslører måske, hvad deres koncept går ud på – nemlig cykler på abonnement.

Firmaet er oprindeligt fra Holland, men har også cykler i Belgien, Tyskland og nu også Danmark. Swapfiets tilbyder et HaaS (Hardware-as-a-Service) abonnementskoncept, hvor abonnenten betaler 175 kr. (150 kr. for studerende) for at låne en cykel. Derefter har man brugsret til sin egen, personlige Swapfiets cykel. Hvis der går noget galt med cyklen, f.eks. punkteret dæk eller knækket kæde, kommer Swapfiets og ’swapper’ cyklen til en, der fungerer, inden for en dag. Cyklerne er stilrene og klassiske i deres look, men genkendes nemt, da alle Swapfiets’ har et blåt fordæk.

Swapfiets’ koncept bygger på at give abonnenten ’peace-of-mind’. Tanken er, at man som abonnent hos Swapfiets ikke skal tænke på alt det bøvl og besvær, der kan være forbundet med at eje en cykel, fordi der er nogle andre til at fikse det for en. Desuden er konceptet simpelt, let at gennemskue, samt det er let at oprette og annullere sit abonnement.

Læs mere om Swapfiets koncept på www.swapfiets.dk.

SubReader
SubReader er en betalt app, som læser undertekster højt. Altså ’subtitle reader’, som navnet antyder. Appen koster 79 kr. pr. måned og er primært henvendt til ordblinde eller personer med læsevanskeligheder. I Danmark findes der 401.000 ordblinde mennesker, hvor undertekster eksempelvis på engelsk film kan være en udfordring. Subreader kan bruges til at oplæse undertekster på film fra Netflix, Viaplay, HBO Nordic, samt film i udvalgte biografer. Appen fungerer ved, at man skanner en QR-kode, f.eks. ude foran biografsalen, hvorved telefonen og biograffilmen forbindes.

Derefter læses underteksterne højt i et headset, så man kan se filmen samt høre underteksterne ganske diskret på samme tid. Appen er indstillet således, at underteksterne bliver oplæst på det rigtige tidspunkt og er synkroniseret med serien eller filmen. Brugeren kan også vælge mellem forskellige stemmer til oplæsning.

Læs mere om Subreader på www.subreader.dk.

Homemate
Et spørgsmål, som kan nage en i en travl hverdag, er ”Hvad skal vi spise i aften?”. Homemate forsøger, med deres nye måltidskasse på abonnement, at gøre det nemt at svare på dette spørgsmål. Homemate har i øjeblikket 11 fysiske butikker på Sjælland, som sælger forskellige retter, snacks og drikkevarer. Men det seneste skud på Homemate-stammen er deres nye abonnementskoncept, hvor abonnenter modtager en ugentlig boks med mad til to dage. Abonnementskonceptet er simpelt – frisklavet, velsmagende mad af høj kvalitet – klar på bare 15 minutter i din ovn.

Homemate differentierer sig fra andre måltidskasse-koncepter, da råvarerne er snittet og klargjort inden levering. Man slipper altså for forarbejde i køkkenet, opvask og desuden kan måltidskassen bestilles til en person. Måltidskasserne kan leveres hjem til abonnenter for 49 kr. eller afhentes i butikker, gratis. Homemate skriver derfor ’Verdens (måske) nemmeste måltidskasse’ på deres hjemmeside.

Læs mere om Homemate’s måltidskasser på www.shop.homemate.dk.

Dette var månedens tre nye, spændende cases, som vi håber, du og din abonnementsforretning kan lade sig inspirere af.

Kender du nogle nye koncepter, som vi måske ikke har hørt om? Tip os på bll@subscrybe.dk. Så kommer dit forslag måske med i næste nyhedsbrev!