Viden
//tirsdag d. 29.08.17

Abonnement er vejen til stærke kunderelationer

Del artiklen

Af Morten Suhr Hansen

I december 2016 lancerede den danske serie-iværksætter Morten Strunge et helt nyt onlinebaseret vin-koncept i samarbejde med top-kokken Thomas Hermann. Navnet på det nye site er winefamly.com, og her kan vinglade danskere købe gode flasker rene indkøbspriser.
Eneste betingelse er, man køber et abonnement til 75 kroner om måneden.

Winefamly.com vil således ikke tjene en krone på at sælge vinen, men alene på medlemmernes abonnementsbetaling.

Det kan synes som en lige lovlig smart model, at man skal betale for at få adgang til rabat og lave priser. Men der er faktisk tale om en ny form for loyalitetsmodel, som breder sig med lynets hast – og som forbrugerne har taget til sig.

I oktober 2016 lancerede supermarkedskæden føtex et lignende abonnementsbaseret loyalitetskoncept i form af ØKO+, der giver kunderne adgang til faste rabatter på alle økologiske varer, når de har valgt at tegne et abonnement. Andre eksempler er skokæden Bianco, der tilbyder rabat på alle sko til abonnementskunder, og i bøgernes verden tilbyder både Saxo.com og Plusbog faste, lave priser til abonnenter.

Når abonnementsmodellen er blevet så populær indenfor ecommerce, så skyldes det, at der sker noget psykologisk interessant. For når først kunden har betalt for rabatten, vil han eller hun også have mest muligt for sine penge. Resultatet er, at forbrugeren vælger at lægge en stadig større del af sine indkøb det pågældende sted: Har jeg betalt for adgang til billige vintilbud, så vil jeg naturligvis sørge for fremover at købe al min vin det pågældende sted. Fænomenet kaldes de ”gyldne abonnementshåndjern”.

Så hvis du arbejder med ecommerce og tænker over, hvordan får dine kunder til at komme tilbage igen og igen og bruge flere penge, så skal du overveje, om du kan implementere en abonnementsmodel, der giver dine kunder gode priser og masser af fordele. Det er nemlig vejen til stærke kunderelationer.