Viden
//mandag d. 20.03.17

Abonnements- og medlemsvirksomheder er blandt de mest innovative virksomheder i verden

Del artiklen

I det seneste nummer af det anerkendte amerikanske magasin Fast Company, kåres de 50 mest innovative virksomheder lige nu. Som abonnements entusiaster er det fantastisk bekræftende at syv af de første på listen alle er funderet i abonnements- eller medlemsøkonomien. Listen på de syv er som følger:

1) Amazon 2) Google 3) Uber 4) Apple 5) Snap 6) Facebook 7) Netflix

Dette skriver Fast Company om Amazon, verdens mest innovative virksomhed:

De sidste 22 år har Amazon bevæget sig gennem den ene sektor til den anden og har opklassificeret det, de har taget hul på, selv hvis det betød nedrivning af deres egne eksisterende strukturer. Amazon's seneste version af deres musikstreamingtjeneste, Amazon Music Unlimited, var konstrueret oven på Amazon's egen første musikbutik, MP3, der åbnede for ni år siden. Ulig Apple, Google og Microsoft er Amazon ikke fikseret i et stramt designet økosystem af tæt sammenflettede apps og services. I stedet fremhæver Bezos platforme, der hver betjener og servicerer deres egne kunder på den bedste og hurtigst mulige måde. ”Our customers are loyal to us right up until the second somebody offers them a better service. And I love that. It’s super-motivating for us, ” udtaler Bezos til Fast Company. Denne impulsive tankegang har produceret massevis af fantastiske og kreative ’first’-strømme i Amazon. For eksempel blev Prime Video tilgængeligt i mere end 200 lande i det forgange år efterfulgt af debuten af The Grand Tour, Amazon's mest sete premiere nogensinde.

”Our job is to invent new options that nobody’s ever thought of before and see if customers like them”, siger Jeff Bezos, CEO til Fast Company.

Bezos strategi om fortsat evolution har gjort det muligt for Amazon at eksperimentere i områder nærtliggende deres eksisterende områder – og så gøre dem til franchises. Hjemmesiden, der førhen kun solgte bøger, lader nu enhver opsætte en webbutik og sælge mere eller mindre hvad som helst. Amazon's lager- og logistikkapaciteter til at sortere pakker og shippe er tilgængelige for enhver sælger, der vil betale. Amazon's Web Services, der voksede ud af virksomhedens egen e-commerce infrastrukturbehov er blevet en ’13 billion dollar business’. Amazon er en enestående virksomhed, en der rejser sig til toppen af Fast Company's liste, fordi den har formået at være kontinuerligt adræt, selv når den har opnået en misundelsesværdig størrelse.

Du kan downloade vores seneste e-bog om Amazon og Amazon Prime her, hvis du vil vide mere om, hvordan Amazon har udviklet sig til at have den succes, som de har i dag, og om hvad vi andre kan lære af Amazon som abonnementsvirksomhed.