fbpx
Viden
//torsdag d. 25.06.20

Gyldendal Uddannelse går i luften med ny streamingtjeneste for studiebøger

Del artiklen

Af Benedicte Lykke Larsen

Gyldendal Uddannelse afslørede tilbage i december 2019, at de barslede med en ny digital platform for studiebøger. Nu er platformen gået live, lige op til studiestart 2020. Platformen hedder Studybox og er primært målrettet studerende på videregående uddannelser. Gyldendal Uddannelses nye satsning er abonnementsbaseret.

Gyldendal Uddannelse har høje ambitioner for Studybox. Eksempelvis vil Gyldendal Uddannelse have større kontrol over distributionsledet gennem Studybox, så virksomheden fremover har en direkte relation og kontakt til de studerende. Førhen har Gyldendal Uddannelse solgt pensumbøger og studiemateriale gennem forhandlere. Denne tilgang er derfor helt ny. Desuden var digitalisering et stort ønske da projektet omkring Studybox blev indledt.

Digitalisering er et stort ønske hos både Gyldendal og forbrugerne

Inden lancering, er Studybox blevet testet ude hos målgruppen af flere omgange. Studybox er blevet taget rigtig godt imod. Særligt muligheden for at betale for studiebøger på månedlig basis tiltalte de studerende, da dette normalt kan være en omkostningstung udgift. Desuden synes de studerende, at det er fordelagtigt at kunne tilgå deres studiemateriale digitalt.

Gyldendal startede projektet med et stort ønske om at digitalisere forretningen; “Vi har gennem længere tid puslet med, hvordan vores digitale strategi for det videregående område skulle se ud. Når det handler om læremidler, er grundskolen og ungdomsuddannelserne ved at være ret langt efterhånden, og en stor del af omsætningen er digital i de to segmenter. Efter nogle undersøgelser blandt de studerende har det været tydeligt, at der også mangler et alternativt – digitalt – produkt til det segment i forhold til den trykte bog,” fortæller Hanne Salomonsen, direktør for Gyldendal Uddannelse.

Om Studybox
– Digital pensumtjeneste, hvor studerende kan købe adgang til alle studiebøger digitalt
– Alt samlet ét sted: ubegrænset adgang til et hav af studiebøger
– Koster 199,-/md. (ingen binding)
– Udviklet af Gyldendal Uddannelse
Besøg selv Studybox her.

Designsquare er som nævnt designkoncernens første abonnementssatsning – og også den første service, som for alvor går på tværs af hele koncernens produktportefølje, som er spækket med danske designfavoritter.

Subscrybe har hjulpet med udviklingen og lanceringen af Studybox

Subscrybe har bistået Gyldendal Uddannelse under hele processen med udviklingen af Studybox. Projektet startede ud som et innovationsprojekt, hvor selve abonnementsmodellen skulle udvikles. Sidenhen har Subscrybe blandt andet hjulpet med udviklingen af den digitale platform og go-to-market-strategien.

I første omgang lanceres Studybox som beta-udgave til et begrænset antal studerende på professionshøjskolerne og der er derfor også begrænsede features til en start. Men ambitionerne er høje og der er en lang række features og funktionaliteter, som vil forsøge at gøre de studerendes studieliv nemmere og sjovere.

Stor tak til Gyldendal Uddannelse for, at vi er med på rejsen 📚


Har du feedback eller spørgsmål? Vi lever af relationer. Bogstavligt talt. Så hold dig ikke tilbage – giv os et kald, connect med os på LinkedIn eller send os en mail, hvis du har nogen tanker, refleksioner eller spørgsmål, du gerne vil dele:

📧  bll@subscrybe.com

📞 +45 2283 1112