Viden
//torsdag d. 8.04.21

Hvad vil du gerne overraskes med næste måned?

Del artiklen

Subscription poV #10

Af Morten Suhr Hansen

Hver måned får flere end 80.000 danske kvinder en lille ekstra forkælelse i hverdagen, når de modtager den månedlige abonnementsleverance fra firmaet Goodiebox. Hver måned får abonnenterne nemlig en boks med lækre beauty-produkter. Vel at mærke, forskellige produkter fra måned til måned og altid til en samlet værdi, der langt overstiger de 199 kroner, som en Goodiebox koster.

Hos Goodiebox abonnerer man altså på en bestemt type af produkter. Men man abonnerer også på langt mere end dét. Man abonnerer på overraskelsen og på forkælelsen. Man abonnerer på den lille ekstra glæde i hverdagen. ’Unboxing happiness’, kalder Goodiebox selv den oplevelse som de leverer til deres medlemmer.

Det er ikke bare i Danmark, at Goodiebox er blevet en succes. Den danske startup-succes er nu tilgængelig i ni europæiske lande og sendes hver måned til omkring en kvart million medlemmer.

Den form for abonnementsmodel som Goodiebox repræsenterer, kalder vi for ’Surprise Box’-modellen. Det er en model, som over de seneste 10 år har været et kæmpestort fænomen, især i USA, hvor forbrugere kan vælge mellem tusindvis af forskellige overraskelsesbokse som de kan abonnere på. Alene på Amazons amerikanske webshop er der flere end 400 bokse at vælge mellem indenfor kategorier som beauty, tøj, fødevarer, kæledyr og alle slags forskellige hobbies.

Flere og flere overraskelsesbokse i abonnement er på vej

Til trods for denne overvældende succes, så har overraskelsesboksene endnu ikke slået lige så voldsomt igennem i Danmark, eller i resten af Skandinavien, som i USA. Men noget tyder på, at det er ved at ændre sig.

Goodiebox er naturligvis den lysende stjerne indenfor kategorien lige nu. I de seneste år har vi set vi en række andre virksomheder lancere lignende succesfulde koncepter. Den førende danske designvirksomhed Rosendahl Design Group, der står bag brands som Holmegaard, Kähler og Lyngby Porcelæn, lancerede sidste år abonnementskonceptet Designsquare, hvor abonnenter hver anden måned forkæles med lækkert design fra virksomhedens forskellige brands.

Andre gode eksempler er Erik Sørensen Vin, der hver måned sender nye spændende vine til sine abonnenter. Det samme gør Champagnekassen, som hver måned finder små kvalitetsproducenter i Champagne og forbinder dem med medlemmerne i Danmark. Selv det erotiske område er dækket med et abonnement fra L’amourbox, som overrasker danske par med frækt legetøj hver anden måned.

Så det gode spørgsmål er, om vi vil se flere ’Surprise Box’-abonnementer vokse frem i de kommende år. Mit helt klare bud er, at det vil vi. For denne type af overraskelses-bokse opfylder en række af de ting som vi danskere elsker ved abonnementer: Bekvemmelighed, inspiration og forkælelse.

 

Sådan skaber du et succesfuldt ’Surprise box’-abonnement

Dermed ikke sagt, at bare man starter sådan et abonnement op, så er det den sikre vej til succes. Som i alle andre af livets forhold, så kan man jo gøre det godt eller mindre godt. Så her er tre gode råd til, hvad du og din virksomhed skal arbejde med, hvis I vil skabe et succesfuldt overraskelsesabonnement:

  1. Sørg for en god kuratering og det unikke udvalg

Som med alle gode gaver, så handler det i høj grad om udvalget. Man skal overraske sine medlemmer, med produkter som de ikke kender til, eller som de ikke kan få andre steder. Hvis man bare bruger sin boks til at komme af med ukurante varer, så dør man en hurtig død. Sørg gerne for at indholdets værdi overstiger den pris som medlemmer betaler for boksen, og fortæl medlemmerne, hvorfor produkterne er særligt udvalgt. Som medlem af Champagnekassen får man eksempelvis adgang til champagner, som ellers ikke er tilgængelige i Danmark. 

  1. Skab medlemsfølelse og dyrk det gode fællesskab

Dine abonnenter vil gerne behandles som medlemmer, så sørg for at skabe en fantastisk medlemsfølelse omkring dine overraskelsesbokse. Lad medlemmerne ’rate’ og kommentere produkterne, og gør det let for medlemmerne at dele med venner og veninder. Og sørg for at have en kundeservice, der er helt unik og altid stiller sig på medlemmernes side. Goodiebox kalder eksempelvis deres kundeservicemedarbejdere for ’happiness heroes’. Deres vigtigste opgave er at skabe glæde hos medlemmerne, hver gang de er i kontakt med virksomheden.

  1. Gør ’unboxing’ til en oplevelse for medlemmerne

Hver måned sender du en gave til dine medlemmer, og som med alle andre gaver, så er indpakningen vigtig! Med overraskelsesbokse får begrebet ’unboxing’ en helt særlig betydning. Medlemmerne skal have en helt særlig oplevelse, når de pakker månedens boks ud. Når man modtager en boks fra Designsquare, så modtager man samtidig lækre postkort og små ekstra overraskelser – samtidig med, at selve boksen er af en sådan kvalitet, at den i sig selv kan bruges som et indretningselement i boligen.

Vigtigt også at have en holdning til bæredygtighed

Når alt det er sagt, så bør man som virksomhed samtidig have en klar holdning til overforbrug og bæredygtighed. Den største kritik mod disse overraskelses-abonnementer er, at de bærer ved til det store forbrugsbål – at man som abonnent får langt flere produkter, end man har brug for. Samtidig er det ofte også den største årsag til frafald, at medlemmerne ender med at have produkter, de ikke kan nå at bruge. Så gør det let for medlemmerne at springe en boks over eller måske kun abonnere på hver anden boks, og fyld ikke boksene med mere, end man kan nå at forbruge, inden næste boks kommer.

Er du stadig interesseret i at komme i gang med en overraskelsesboks? Eller er du stadig i tvivl om, hvor mange forskellige muligheder der er, indenfor dette univers? Så er det bare at søge inspiration på de amerikanske tjenester, der samler mange af disse abonnementer. Var det eksempelvis noget med et abonnement hos Battlbox med en månedlig leverance af overlevelsesudstyr? Eller hvad med et abonnement hos ’Beef Jerky of the Month Club’, så du aldrig løber tør for tørret kød? I den mere seriøse ende, så kan medlemmer hos KiwiCrate sikre pædagogisk legetøj til børn i alderen 5-8 år. Legetøj, som kan være med til at skabe fremtidens ingeniører og arkitekter.

Hvad drømmer du selv om, at andre forkæler dig med næste måned?