fbpx
Viden
//mandag d. 30.09.19

”Vi vil ikke bare sælge et produkt. Vi vil skabe en relation.”

Del artiklen

Skrevet af Benedicte Lykke Larsen

REPORTAGE – Subscrybe Morgenbriefing 19. september 2019

Klokken er cirka 9.20 da Nikolaj Leonhard-Hjort træder ind ad døren hos konsulentvirksomheden Subscrybe. Han har et smil på læben og tilskuerne ser spændte over på ham. Nikolaj, som er Co-founder af virksomheden Goodiebox, er inviteret til Subscription Talk hos Subscrybe. Han er en af grundene til, at omkring 70 mennesker har valgt at bruge deres torsdag morgen på Subscrybe Morgenbriefing, hvor temaet er ’SUBSCRIPTION RETAIL’ – altså abonnementer i detailbranchen.

Da klokken er 9.40 bliver Nikolaj klappet op på scenen, hvor interviewerne, to medarbejdere fra Subscrybe, er klar med en række spørgsmål til iværksætteren. Først og fremmest skal Nikolaj forklare, hvad Goodiebox er for en størrelse. Han forklarer kort, at Goodiebox er en boks med 5-7 beauty produkter, som sendes til medlemmer på månedlig basis. Boksen koster 169 kroner om måneden, inklusiv fragt. Man kan tydeligt mærke, at det kommer som en overraskelse for publikum, da Nikolaj fortæller, at Goodiebox har 80.000 medlemmer i Danmark. 80.000 kvinder modtager hver måned en boks fyldt med Happiness, som Nikolaj kalder det. ’Unbox Happiness’ er det helt store tema hos Goodiebox og hele deres brand og sprog omkring deres forretning emmer af Happiness. For eksempel kalder Goodiebox ikke deres kundeservicemedarbejdere for kundeservice eller customer care, men i stedet kaldes de Happiness Hero’s.

International vækst

Goodiebox har været på en spændende rejse de seneste år, hvor de først fik investering fra serieinvestor og iværksætter, Morten Strunge og senest fra Zibrandtsen-familien. Goodiebox har brugt de investerede penge på at vækste yderligere, især til nye markeder i udlandet. Under interviewet fortæller Nikolaj, nærmest rundtosset, at de nu havde nået 100.000 medlemmer og har kontor i København og Amsterdam, men har glade Goodiebox-medlemmer i 6 lande totalt. Bare den uge, Nikolaj er til Subscription Talk hos Subscrybe, havde de lanceret Goodiebox i to nye lande. Desuden er antallet af medarbejdere i Danmark nærmest tredoblet siden januar 2019, fra at være ca. 50 til nu at være over 150 medarbejdere i september. Alligevel pointerer Nikolaj, at ’vi må ikke blive for store til, at vi ikke kan håndtere alle vores medlemmer’, da de tager deres arbejde meget højtideligt.

Den traditionelle handel er som et one-night stand

Nikolaj får nærmest julelys i øjnene, da han får stillet spørgsmålet ”Helt grundlæggende: Hvorfor sælger i boksene i abonnement? Hvad kan abonnementsmodellen for jer?” af Jonas Juul Jeppesen, som er partner hos Subscrybe. Nikolaj fortæller, hvordan han havde forberedt et godt svar på det spørgsmål, som han regnede med at få, da han ugen forinden blev interviewet i P1-programmet ’Følg Pengene’. Men spørgsmålet kom altså først i dag, så han skulle fyre sit gode svar af;

Vi vil ikke bare sælge et produkt. Vi vil skabe en relation med medlemmerne. Den traditionelle handel er mere som et one-night stand. Vi tilbyder et parforhold.”. Nikolaj forklarer hvordan man, i et parforhold, skal være relevante for hinanden og at man skal holde parforholdet ’fresh’ – ellers bliver man skilt, hvilket ikke er ønskværdigt. Og det er her, at abonnementsmodellen er fordelagtig, fordi man har frekvent kontakt med kunden, samtidig med, at man skal gøre sig umage for at være relevant. Man kunne nærmest mærke, hvordan samtlige publikummer fik et AHA-moment, da Nikolaj lavede denne sammenligning.

Efter interviewet stod en række af deltagerne og venter tålmodigt på at tale med Nikolaj omkring deres egne abonnementstanker, Goodieboxs inspirerende rejse mod succes og meget, meget mere.