fbpx
Viden
//torsdag d. 30.04.20

Seks gode B2B-abonnementer, der gør det muligt at fokusere på din kerneforretning

Del artiklen

Af Benedicte Lykke Larsen

Corona-krisen påvirker os alle i øjeblikket. Men krisen rammer særligt hårdt hos virksomheder med høje månedlige omkostninger. Her kunne virksomhederne have stor gavn af at låne nogle af de trends og den adfærd, vi har set hos forbrugerne. Særligt den store fokus på fleksibilitet og convenience er også relevante i en B2B-kontekst. For eksempel er forbrugere begyndt at abonnere på cykler, kaffekapsler, vaskemaskiner og lignende, da det kan opsiges på kort varsel, hvis ens behov skulle ændre sig. Det giver dem økonomisk fleksibilitet og ro i sindet, da man ikke længere ejer omkostningstunge produkter.

En anden spændende trend, der er opstået hos forbrugere, men som så småt flyder over i B2B-verden er RoT. RoT står for Return on Time og er en trend, som man i høj grad ser hos de unge forbrugere, Millennials og Generation Z. Disse forbrugere ønsker at optimere, hvad de bruger deres tid på. De outsourcer derfor ”kedelige” opgaver som f.eks. dagligvareindkøb, rengøring, vedligehold af f.eks. cykel og lignende opgaver, så de i stedet kan bruge deres tid på det, der virkelig tæller. Men let’s face it – hvem vil ikke optimere deres tid og outsource kedelige opgaver og i stedet fokusere på de spændende værdigivende aktiviteter? Det er vist de færreste, der ikke vil – også i en arbejdssammenhæng.

Abonnementsøkonomien gør det muligt at abonnere på nærmest alt, der ikke er core business. Abonnementer giver virksomheden fleksibilitet, convenience og giver dens medarbejdere at fokusere på aktiviteter, der skaber værdi.

Hvad kunne det være tænker du måske? Det har vi flere spændende bud på her:

Pleo – Sig farvel til udgiftsrapporter og kedeligt papirarbejde
Pleo blev etableret i 2015 og har været svære at overse siden. Pleo tilbyder firmakort og automatiserede udgiftsrapporter, som automatiserer bogføringsprocesser. Med Pleo-kort kan ledelsen sætte individuelle beløbsgrænser, se kvitteringer og alle firmarelaterede udgifter. Altså skaber Pleo transparens på en let og effektiv måde til en lav månedlig pris. Dermed kan man fokusere på værdiskabende aktiviteter i stedet for at lede efter gamle og krøllede kritteringer til regnskabet. 

Swapfiets – firmacykel på abonnement
Har du medarbejdere, der fra tid til anden skal rundt i byen til f.eks. kundemøder, løbe ærinder, eller lignende? Eller vil du bare være god ved dine medarbejdere og tilbyde dem et sundt, convenient og bæredygtigt personalegode? Så kan Swapfiets være løsningen. Swapfiets er en hollandsk virksomhed, der tilbyder cykler på abonnement. Man betaler altså et fast månedligt beløb for at få adgang til en eller flere virksomhedscykler. Swapfiets står for at servicere og reparere cyklerne, så man slipper for alt bøvl, der kan være forbundet med at eje cyklen.

Dribe – Firmabil uden administrativ bøvl
Dribe at Work er en fleksibel firmabilsordning, hvor virksomhedens medarbejdere kan vælge mellem forskellige biler fra f.eks. Audi, Skoda, SEAT og Volkswagen i Dribes Garage. Som leder er det nemt at sætte rammerne for hvilke biler, der skal være tilgængelig for medarbejderne, som derefter selv vælge hvilken bil de ønsker at benytte. Med Dribe at Work biler er det slut med gammeldags og dyre bindingsperioder, da der kun er ni måneders binding på bilerne. Desuden samles al information vedrørende bilerne ét sted – i Dribe at Work-portalen, hvor man altid har overblik over bilerne og firmabilsbrugere.

Works – Dæk firmaets HR-behov til en fast lav pris
Works tilbyder HR-services på abonnement. De har sammensat tre forskellige niveauer (basis, premium, total), bestående af forskellige HR-services som f.eks. en HR-hotline, HR-dokumenter, ansættelse kontrakter og opsigelseshjælp, mm. Jo større en pakke man vælger, jo flere services får man adgang til. Hos Works er ingen HR-opgave for lille eller for stor, og de tilbyder alt fra out-of-the-box løsninger, til skræddersyede løsninger. Works’ løsning passer godt ind i en verden, hvor arbejdsmarkedet er mere og mere omskifteligt og hvor mange virksomheder ikke nødvendigvis har en HR-ansvarlig.

Jydsk Planteservice – Plante-usership, -service og -løsninger på abonnement
Har du, som mig, ikke de grønneste fingre? Fortvivl ej. Jydsk Planteservice tilbyder en bred vifte af produkter og services centreret omkring planter. For eksempel kan man leje eller købe planter og krukker. Man kan købe planteservice (vedligehold, vanding, mm.), planterådgivning og anlægsarbejde. Desuden kan man få hjælp til at pynte kontoret med en plantevæg – enten permanent eller til events.

Du behøver altså ikke længere at bekymre sig om det indendørs arbejdsmiljø og løbende pasning af planterne – Jydsk Planteservice tager sig af det, du har behov for.

Publicos PR-abonnement – sikr, at din virksomhed altid får nyhederne ud over rampen
Ikke alle virksomheder har en medarbejder, der tager sig af PR-aktiviteterne. Og med Publicos PR-abonnement, behøves det heller ikke. For et fast månedligt beløb på 14.900 kr./måned, får du et skræddersyet PR-abonnement, som f.eks. kan indeholde: nyheder på hjemmesiden, periodiske nyhedsbreve til kunder og/eller aktuelle pressemeddelelser til relevante medier.

Kender du andre B2B abonnementer, der skaber RoT, fleksibilitet eller convenience? Giv mig et prej på bll@subscrybe.com så vi kan inspirere andre med spændende abonnementskoncepter.

Prisen på abonnementet er måske den vigtigste beslutning, der skal træffes